Kysymys 1183

Mitä jos olen langennut helmasyntiin (itsetyydytys) ja tekiessäni syntiä Jeesus saapuu viimeiselle tuomiolle?

Hän puhuu evankeliumissa (Matt. 5)
ankaria sanoja väärän
seksuaalisen himoitsemisen syntiä vastaan ja varoittaa kadotukseen joutumisen mahdollisuudesta. Puhuessaan helvetistä tässä yhteydessä hänellä on varmaankin mielessä ajatussynti, joka kasvaa aviorikokseksi.

Yritän itse vastata kysymykseeni:

Jolla ei ole aviopuolisoa lankeaa ennemmin tai myöhemmin itsetyydytykseen ellei ole naimattomuuden armolahjaa. Tosissaan syntejä vastaan kamppaileva kristitty, joka osittain heikkoudesta lankeaa ja heti teon jälkeen tai jopa sen aikana katuu, niin en usko että Jeesus tuomitsee tällaista kadotukseen tullessaan tuomiolle.

Vastaus:

Me olemme joka hetki perisynnin turmelemia syntisiä. Väliin tämä turmelus ilmenee meidän elämässä lankeemuksen kauheutena. Jos ja kun kristitty syntinsä kanssa hakee turvaa ja armoa Jeesukselta, ei Herramme ja Vapahtajamme halua hylätä ketään, joka hänen luo tulee taakkoinensa. Siinä on turva tuomiopäivänä.

Kun Jeesus kerran palaa takaisin, hän löytää minut itsessäni joka tapauksessa syntisenä, perisynnin turmelemana. Se olisi riittävä syy hylätä minut. Mutta jos turvaa Kristuksen rakkauteen, siinä saa kokea, kuinka hyvä Herramme on häneen turvaavilleen.